Onlangs werd ik via LinkedIn op een Excelsheet geattendeerd, met daarin 150 sheets gevuld met tips, trucs en handigheden over Excel.

/excel kladje

Wij krijgen vaak de opdracht om een Excelsheet om te zetten naar een app. Veel bedrijven leunen zwaar op Excel als het gaat om offertecalculaties, de bedrijfsadministratie, contactpersonen bijhouden of om specifieke bouw- of industriële berekeningen uit te voeren. Vaak komt dan ook de vraag of ik de formules en grafieken uit een bepaald Excelbestand in een app kan plaatsen zodat men met een iPad van dezelfde functionaliteit gebruik kan maken. We komen dus nog wel eens in aanraking met Excel.

Ik weet wat een spreadsheetprogramma als Excel je kan bieden. Al mijn offertecalculaties, urenregistraties, omzetberekeningen en 5-jaar-planningen doe ik in Excel. Ik herinner me dan ook goed het nachtwerk om een fatsoenlijke calculatie op te zetten, met draaitabellen, grafieken, filters, standaard-deviaties, medianen, meerdere sheets die onderling communiceren en noem het maar op. Keer op keer was ik na lang zwoegen zo trots als een pauw dat de spreadsheet werkte, en nam het me handenvol werk uit handen. En inmiddels ben ik een aardige Excel-guru geworden.

Maar had ik dit ene ultieme Excelbestand eerder onder ogen gekregen, dan had dat me werkelijk weken werk bespaard!

Dus bij deze, voor al die mensen die het kunnen gebruiken, download het Excel sheet van Peter Nonely en je hebt een mooi naslagwerk om je op weg te helpen in de geavanceerde wereld van Excel.

Veel succes ermee!

Wil je op de hoogte blijven van mijn bedrijf, de apps, de projecten en de (meestal gratis) workshops die we geven? Gebruik dan onderstaand formulier om je op onze nieuwsbrief te abonneren.

Hartelijke groet,
~Rob Vermeulen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* betekent verplicht veldBekijk onze vorige nieuwsbrieven.