Vanaf deze maand bieden we een nieuwe dienst aan, speciaal voor de ondernemer die zijn website nog niet heeft geoptimaliseerd voor mobiele telefoons.
Sinds 1 juni 2015 heeft Google zijn zoek- en beoordelings-algoritme zo aangepast dat mobiele websites (sites die geschikt zijn voor een mobiele browser), vaker in de zoekresultaten worden weergegeven. Dat betekent logischerwijs dat “normale” websites hierdoor lager in de zoekresultaten terechtkomen.

En het is een volstrekt logische stap van Google. Mobiele websites worden door de bezoeker als prettig ervaren. Ruim 84% van de sitebezoeken wordt met een mobiel apparaat gedaan (een smartphone, tablet, smartwatch en soortgelijke toestellen). Google vind daarom dat een website zijn weergave zo moet aanpassen dat deze ook op mobiele browsers goed wordt weergegeven. De tekst moet leesbaar zijn, de navigatieknoppen moeten geschikt zijn om met een aanraakscherm te bedienen en de gebruiker zou niet moeten inzoomen om de tekst te kunnen lezen. Daarnaast is ook de laadsnelheid een belangrijke factor en mag de site niet teveel data versturen voordat deze volledig is geladen. Dit komt zowel de snelheid ten goede als het dataverbruik. Want mobiele data (3g/4g) is nog steeds niet onbeperkt te gebruiken. Afbeeldingen moeten daarom niet te groot zijn van formaat, maar ook niet te slecht van kwaliteit.

Responsive

Er zijn ondernemers die het al helemaal voor elkaar hebben. Ze hebben geïnvesteerd in een nieuwe, responsive, website. Zo’n website past zich automatisch aan de bezoeker aan. Wordt de site met een klein scherm bekeken, dan zal de inhoud anders worden getoond dan wanneer men met een PC naar de website bladert. Maar veel ondernemers hebben nog geen website die aan deze voorwaarden voldoet. Het vernieuwen van de website kan ook een kostbare aangelegenheid zijn. Dat is vaak een investering waar de ondernemer niet op zit te wachten.

Oplossing – mobiele websites

Wij hebben een systeem opgezet waarmee uw website binnen een dag geschikt is voor mobiele browsers. Voor een laag bedrag per maand heeft u al een eigen mobiele website die u zelf kunt beheren. Dit voorkomt een grote investering en u hoeft geen maanden te wachten op resultaat. Dat betekent dus dat u heel snel weer stijgt in de Google zoekresultaten! Uw bezoekers worden automatisch doorgeleid naar de mobiele website als ze met een smartphone uw eigen site bezoeken.

Wordt ook weer gevonden in Google en vraag een mobiele website aan! De eerste maand kunt u het gratis uitproberen.
Vraag ‘m direct aan! Lees meer informatie