Op dit moment ronden we een grote aanpassing af van ons MIA Framework. Mensen die ons product al kennen weten dat het MIA Framework de naam is voor ons zelf ontwikkelde app bouwplatform. Hiermee bouwen we vrijwel al onze mobiele applicaties. Het is een raamwerk waarmee wij in staat zijn om vloeiend lopende en fantastisch vormgegeven apps te maken, die op elk device werken.

Tot voor kort betekende dat dat we zowel Android als iOS ondersteunen. En dan zowel de smartphones als de tablets, met bijbehorende eigenschappen en onderlinge verschillen. En met al die verschillende resoluties, schermgroottes, launchers, OS-versies enzovoort.
Daar is zojuist een derde platform bijgekomen. Vanaf nu kunnen we met droge ogen zeggen dat we dezelfde kwaliteit en dezelfde functionaliteit ook kunnen bieden voor Windows Phone! Of het nu een tablet of smartphone is, als er Windows Phone 8 of hoger op draait, dan werkt onze app er ook op.

"Wat is daar nu zo speciaal aan?", zul je je afvragen. Op zich is het niets unieks en kan elk softwareteam binnen enkele dagen/weken een app voor de Windows smartphone maken. Wij hoeven echter niet veel moeite (meer) te doen om de app voor zowel Windows Phone als Android en iOS uit te brengen. Een app gemaakt met het MIA Framework werkt met een paar kleine aanpassingen in no-time op alle platformen. En nee, het zijn geen HTML5 apps. Ook geen web apps of andere op browsertechnologie gebaseerde apps. Onze apps draaien native op uw apparaat, volledig gebruikmakend van de snelheid van uw smartphone's processor en grafische chip.

Wij maken geen gebruik van HTML5, CSS of Javascript. Die technologie, hoe handig ook voor een vormgever, vraagt altijd om concessies als het gaat om de (reactie-)snelheid, vloeiendheid, responsiviteit en gebruikservaring. Onze apps draaien wel vloeiend, worden zelfs op oudere smartphones nog prima weergegeven en hebben toegang tot alle features van uw smartphone, zoals Wi-Fi, Bluetooth, GPS, accellerometer en RFID.

Vanaf volgende week is onze eerste Windows Phone App te vinden op de Windows Store.